Selasa, 28 Februari 2012

.:Kenangan Ketika Membesar:.

Pada suatu malam burung-burung pun berkicauan (nampak benar nipunya mana burung keluar malam berkicauan), burung pon taw balik sarang dia kalau dah nak maghrib ni manusia pulak yang tak reti nak balik umah time-time dah maghrib macam ni....

Teringat ANA waktu kecik-kecik dulu time tu ANA selalu dok wat muka ayu kat abah ANA kot-kot dapat pakai jam Boy London. Ayat yang selalu ANA pakai bila sampai kat depan umah pastu lampu luar dah pasang maksudnya dah malam la tu,

Abah: hah ni pasai pa balik lewat ni tak sedaq ka malam dah ni lembu pon taw balik kandang ni pasaipa  lambat??!!!!!!                                                                                 
ANA: ala abah tak sedaq la dah lewat tak dak jam la mana la ceq taw kata dah lewat. (ayat disusun  sempoi dengan harapan lepas ni abah belikan  ANA jam Boy London)           
Abah: Hah dia la ni nampak (sambil mengangkat rotan yang sedia untuk dilancarkan ke betis kering  ANA) p mandi nu!!!

HAH... tu la kenangan yang seingat ANA la time nak mintak abah tolong belikan jam tangan time tu sapa yang lahir tahun 1980-an memang r mengidamkan jam Boy london tu, sebenarnya bukan sebab nak pakai jam sangat pon tapi syok tengok jam tu boleh tukar-tukar kaler tu je... kalau ada jam tapi perangai tak berubah balik umah lambat jugak kih kih kih kih.........


Coretan ini di buat khas untuk segmen yang di anjurkan oleh Gadis Blogger, setelah sekian lama ANA tak coret Gadis Blogger telah memberi idea untuk ANA mencoret... TQ

Ok ANA tag ... HalydaFarahNana ngan Wanni

""♥ Allah ♥ Rasulullah""

7 ulasan:

[ wanni ] berkata...

thanks sebab tag ana :D

Insyaallah, wani akan cuba~

Srikandi permata berkata...

Assalamualaikum..

hehe..tersenyum saya baca entry nie..

nice story..

9n0L4 berkata...

comel. ayu la sangat. besor mate tu. hee.

aku HaniAsyira berkata...

hahaha... comell..

gadisbibirseksi berkata...

CONTEST ! http://gadisbibirseksi.blogspot.com/2012/03/contest-selamat-hari-jadi-ryn.html nk jadi sponser pon bole

hamzah ian berkata...

abah aku beli jam, pastu jam tu masuk air.. haha

Fz27 berkata...

@hamzah ian haha... okla... dapat gak merasa pakai jam kan..