Sabtu, 28 September 2013

.:Mula Berpijak Di Hutan Konkrit:.

Assalamualaikum, macam mana hari ini ada sedikit ceria atau derita, so kali ni ANA nak kongsi satu cerita dengan pembaca semua. Tanggal 26.8.2013 secara rasminya ANA jadi warga selangor kerana apa? kerananya ANA.. biarlah rahsia huhu.. bukan itu yang nak sembang kat sini. Kisahnya macam mana budak kampung boleh hidup kat kota bersejarah KL ni (kalau sebut selangor dengar tak best hehe)


Hari pertama sampai nak cari tempat keja pergh sesat kot jenuh la nak cari mana tempat tu. Maka mula la tanya pakcik google maps, tu pon puas pusing tak jumpa juga mana tempatnya dan akhir sekali bantuan yang paling ampuh tanya pakcik yang dok kawasan tu la, berkesan sekali tanya terus dapat, dapat nama kawasan jelah belum betul-betul lagi. Untungnya ada ramai kawan ni, amat berguna saat-saat genting macam ni, dengan hanya satu mesej dapat kat mana kawasan dia.. so the moral of the story kawan la dengan sesiapa pon, jangan malu bertanya ok.

Tu kisah sebelum lapor tempat keja, puas pusing cari tempatnaya.. ok esoknya nak pegi keja, agak cuak la kan budak kampung dulu bawak moto pon tak pakai helmet nak masuk bandar ni kan yang kita dengar pelbagai cerita yang boleh membuatkan takut nak keluar rumah. Ok dah banyak pulak melalut ni, Ok gini ceritanya bila dah tahu jalan tu cuma tak mahir ANA bawak la moto tu penuh berhemah dah macam nak ambik lesen L sekali lagi pulak. Dengan kelajuan maksimum moto 60 KM ikut arahan papan tanda tau!! ANA memacu moto dengan penuh berhemah, ok dah dua kali ulang nampak sangat hemahnya nak dijadikan cerita dalam dok berhemah tu boleh pulak terlepas jalan masuk ke tempat keja tu haish, macam panik pon ada gak.. tapi ANA sebagai seorang yang waras berfikir huhu haruslah tidak panik nanti takot benda lain pulak jadinya. Oh untuk pengetahuan korang jalan yang ANA ikut tu sebenarnya jalan khas untuk motor sahaja orang panggil federal highway.

Kalau jumpa sign ni u turn jugak pastikan korang cukup kebal haha

Bila dah terlepas mula la kepala dah pikir macam-macam alamak macam mana nak patah balik ni dah la jalan sehala.. so kat sini ANA nak pesan jangan panik korang teruskan perjalanan juga sebab kalau sesat pon kawasan tu juga haha. Alhamdulilah ANA nampak jalan keluarnya itu ada kisahnya tak leh nak cerita kat sini macam mana boleh dapat jalan semula tu haha..
Ok so moral of the story is, bila korang sesat or terlepas jalan kat kawasan KL ni jangan panik kalut nak cari U turn relax PTPTN kan ado dia buat jalan akan sentiasa ada jalan U turn.

Ok so yang tu lah ANA nak kongsi serba sedikit macam mana mula hidup kat hutan konkrit ni.. well see you in next entry,

Assalamualaikum.

Sebenarnya balik dari keja pon terlepas jalan keluar gak... memang jauh ooo pusing boleh la pusing kat subang tu haha..

"" Allah Rasulullah""

2 ulasan:

Siti nabilah berkata...

Assalamualaikum..
senyum je baca cite ni..
moga Allah mudahkan urusanmu..
^_^

trah zain berkata...

u turn mmg ttp ada, tp prob nye, u turn ada dkt ber kilo2 meter la pulak,,haha